Varmepumper

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpen henter energi fra udeluften, og sender varmen via en blæser ind i rummet. Den består derfor af en inde- og en udedel. Virkningsgraden reduceres ved lave temperaturer. En luft-luft varmepumpe kan være et godt supplement i boliger opvarmet med ren elvarme og/eller brændeovne og kan, i nogle tilfælde, også fungere som eneste opvarmning i sommerhuse og mindre helårshuse. En luft-luft varmepumpe laver ikke varmt brugsvand. Vil du også have varmt brugsvand, kan du overveje en boligventilationsvarmepumpe, som bruger ventilationsluften fra huset til at lave varmt brugsvand.

Fordele:
En luft til luft varmepumpe er primært designet til at dække en mindre del af opvarmningsbehovet typisk svarende til det rum, hvor jndedelen af varmepumpen er monteret f.eks. stuen i et sommerhus. Derfor er den velegnet i sommerhuse i kombination med direkte elvarme (elvarmepaneler). Luft til luft varmepumpen vil reducere elforbruget i sommerhuset til opvarmning.

Den er hurtigere til at opvarme rummet, da den luft fordeler varme i rummet. Moderne luft til luft varmepumper, kan tændes og slukkes med fjernbetjening. Det betyder, at du kan tænde varmepumpen en time før du skal i sommerhus, så der er varmt, når du ankommer. Der følger med en del af varmepumperne på markedet også en app med, så man kan overvåge sin varmepumpe.

Ulemper:
Luft til luft varmepumpen kan ikke opvarme brugsvandet, så det er nødvendigt at have en separat varmtvandsbeholder.

Prisleje:
En luft til luft varmepumpe koster i omegnen af en 18.000 kroner til 20.000 kroner. Husk at en meget billig varmepumpe, kan blive en meget dyr varmepumpe, blandt andet fordi at effektiviteten ofte er lavere end angivet.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os.
Du kan ringe på tlf.: 2425 3028 døgnet rundt.

Du kan også skrive til os herunder, så vender vi hurtigt tilbage.